Eric Gordon er Houston Rockets 'neste store beslutning

02/08/2019 0
Houston Rockets introduserte Russell Westbrook for media forrige uke, og satte på plass den siste delen av kjernen. Laget vil nå ha Westbrook, James Harden og Clint Capela på kontrakt i minst de neste tre sesongene, og kanskje mer, avhengig av spilleralternativer.
 
Men som jeg har skrevet det siste året, vil den neste store avgjørelsen for teamet dreie seg om fri byråstatus til vakt Eric Gordon.
 
Houston Rockets introduserte Russell Westbrook for media forrige uke, og satte på plass den siste delen av kjernen. Laget vil nå ha Westbrook, James Harden og Clint Capela på kontrakt i minst de neste tre sesongene, og kanskje mer, avhengig av spilleralternativer.
 
Men som jeg har skrevet det siste året, vil den neste store avgjørelsen for teamet dreie seg om fri byråstatus til vakt Eric Gordon.
 
I henhold til reglene, fordi Gordons kontrakt er på fire sesonger, ble han kvalifisert for forlengelse etter det andre året for dagen hans opprinnelige kontrakt ble signert. Det maksimale antall sesonger en veteranforlengelse kan spenne er fem, for å inkludere sesongene som er igjen på den nåværende kontrakten. Dermed kunne rakettene bare tre ekstra sesonger til Gordons avtale i en forlengelse. Lønnen i det første året av forlengelsen er begrenset til 120% av den forrige lønnen, med økninger i de påfølgende årene begrenset til 8% av lønnen i det første året av forlengelsen. Derfor kunne rakettene tilby Gordon en avtale som ville betale ham 16,87 millioner dollar i 2020-2021, 18,22 millioner dollar i 2021-2022 og 19,57 millioner dollar i 2022-2023. En slik forlengelse ville spenne over Gordons alder 31 til 33 sesonger.
 
https://www.forbes.com/sites/rahathuq/2018/09/17/should-the-rockets-extend-eric-gordon/#57187c9e388f
Hvis Gordon treffer det åpne markedet neste sommer som en ubegrenset gratis agent, ville det være et risikabelt forslag for Rockets gitt hvor svak den frie agentklassen er anslått til å være. De kunne finne seg i en anbudskrig i et slikt marked og måtte betale mer enn de ville ha hatt hvis de hadde klart å komme til rette for en forlengelse i løpet av sesongen.
 
30-åringen hadde den nest verste skytesesongen i karrieren i fjor, og skjøt .409 fra gulvet og 36% på 3-tallet. Han gjennomsnitt 16,2 poeng per kamp, ​​og dukket opp i 68 kamper. Til tross for at han har et rykte som en av ligaens mest dødelige markører, har Gordon skutt bare 36% fra trepoengslinjen i hver av de to siste sesongene. Han har ikke skutt høyere enn 37% mens han var med Rockets.
 
Etter All-Star-pausen denne sesongen skjøt Gordon imidlertid 45% fra feltet og 43% på 3-tallet. I fjorten kamper i mars skjøt Gordon 47% fra feltet og 45% på 3-tallet. På fem kamper i april skjøt han 47% fra feltet og 46% på 3-tallet. Videre, mot Utah Jazz i første runde, i fem kamper, skjøt Gordon en svidd 49% på 3-tallet.
 
Gordon hadde en opp og ned-serie mot Golden State, og fungerte i hovedsak som lagets andre alternativ, med Paul som slet. Han scoret 27 poeng i spill 1 og 30 i spill 3, men bare ni poeng på 4/10 skyting i det avgjørende spillet 6.
 
Gordon blir 31 neste sesong, i likhet med Westbrook. Hvis rakettene forlenget ham med ytterligere tre sesonger, ville han ri ut resten av Harden-Westbrook-Capela-tiden; de ville holde på plass en spiller som har vært en viktig kugge av laget deres de siste årene. Gordon ville være 34 år i det siste året av en slik treårig avtale.
 
Skader var den største bekymringen da Gordon først ble signert av Houston og det som opprinnelig avsporet karrieren. Men han har dukket opp i 75, 69 og 68 kamper i sine tre sesonger med laget.
 
Gordon passer Houstons system perfekt med hans evne til å oppdage fra dypt utenfor buen basketball klær, legge ballen på gulvet og skape og forsvare større spillere i stolpen. Viktigheten av sistnevnte kan ikke understrekes nok. Rockets 'svitsjeforsvar kan ikke fungere hvis vaktene deres ikke kan holde seg inne.
 
Gordons tilstedeværelse virker enda viktigere med Westbrooks tillegg på grunn av hans skyteevne. Nøkkelen til Westbrook er å omgi ham med skyttere, noe Thunder ikke klarte konsekvent å gjøre. Avstanden som skytetruslene gir er det som lar Westbrook klare stier til kanten.