Hvorfor Scottie Pippen mislyktes med Houston Rockets

17/09/2018 0
1998 NBA offseason var gal. Michael Jordan skulle pensjonere for andre gang etter å ha vunnet sin siste ring som en Bull. NBAs kommende sesong vil bli forkortet til bare 50 kamper på grunn av den tredje låsen av tiåret. Spillerforeningen ville bare øke taket på lønn, eiere ønsket å spare penger. Liga avbrøt 1999 NBA All-Star-spill og David Stern var tilsynelatende i shambles etter Jordan-avgang. Midt i alt dette var Scottie Pippen ute etter et nytt hjem.
 
Michael Jordan og firmaet hadde nettopp vunnet sitt sjette NBA-mesterskap som slår av på slutten av en av sportens mest innflytelsesrike dynastier av all tid. Pippen var en all-star i skyggene til den største spilleren til å spille spillet.
 
Scottie var på utkikk etter en ny by, og en mann som heter Charles Barkley, lobbyet for at han skulle komme til Houston. Årsakene til at Scottie bestemte seg for å ta opp Barkley på tilbudet om å bli med på Rockets i 1998, er ikke helt klart, men lønnsøkningen fra $ 2,8 millioner i Chicago til $ 11 millioner i 1999 kunne ha vært en anstendig nok insentiv.
 
Barkley, Drexler og Olajuwon var bare ett spill vekk fra NBA-finalen i fjor, bare et håpentativt incitament til å fly til Texas. Phil Jackson og Michael Jordan var ikke lenger på troppen, vel det er en annen type incitament. I januar 1999 handlet Bulls Pippen til Rockets for Roy Rogers og en andre Round Pick.