Mavs må bryte Luka Doncic av denne vanen fra sine europeiske spi

08/10/2018 0
Med to preseason spill ned og to å gå, vet Mavericks nøyaktig hva de har å gjøre med Luka Doncic som de kryper mot den vanlige sesongen.
 
De må slå Europa ut av ham.
 
Vi mener det på mest respektfull måte mulig og strengt i basketball.
 
I sin første NBA-action har 6-8 Doncic imponert alle med sin kreativitet, hans skyting og hans klok-over 19-årige måte å spille spillet på.
 
Mindre imponerende er de åtte omsetningene han har hatt på 60 minutter av retten tid.
 
Halvparten av disse omsetningene har vært på reise, fordi Doncic er så vant til den forgivende måten europeiske refs ringer - eller ikke ringer - reiser.
 
Tror du at NBA-dommer gir mye lys når det gjelder å reise?
 
Se et spill fra European League og du vil innse at NBA er ikke så dårlig.
 
Men når du har spilt av de europeiske reglene hele livet, må du gjøre justeringer når du kommer til NBA og reiser er i det minste marginalt håndhevet.
 
Det er tider som fredagens preseason-spill i Shanghai mot Philadelphia som du skjønner Doncic - til tross for all sitt spennende potensial - har fortsatt en vei å gå. Han hadde fire omsetninger og savnet alle fire 3-pointers som han prøvde. Og halvparten av hans seks frie kaster. Det vil ikke kutte det i NBA, og det er en melding som blir formidlet daglig til den unge slovenske sensasjonen.
 
"Luka er en spennende spiller," sa coach Rick Carlisle. «Baksiden bakover og alt som er bra når det går bra. Han kastet en av dem til noen over i den andre raden en gang. Vi må rette det.
 
"Han tilpasser seg de forskjellige måtene de kaller til å reise i NBA. I Europa hadde de en annen tolkning av den. Så han er blitt kalt tre eller fire ganger i to kamper. Han vil tilpasse seg det."
 
Se ikke dette som en trener som prøver å håndtere himmelhøye forventninger til nr. 3 overordnede utkastvalg. Carlisle vet at hvis Doncic ikke blir en hjørnestein i franchisen i årene som kommer, kommer noen til å forklare å gjøre.
 
"Han kan gjøre mange ting på gulvet," sa Carlisle. "Han kan score. Han kan få steder, han har stor visjon, og han gjør folk bedre."
 
Som et referansepunkt, tenk tilbake til da Jason Kidd var en Maverick. Han brukte sin begrensede tid i preseason spill for å prøve passerer som han skjønte ikke ville fungere, men han ville prøve dem uansett.
 
Han hadde alltid en haug med omsetninger i preseasonen, men fikk dem vanligvis under kontroll når spillene begynte å telle.
 
Doncics situasjon er annerledes fordi han er så ung. Men Dennis Smith Jr. fant ut i forrige sesong at spillet kan være grusomt til tider. Han utgjorde nesten tre omsetninger per spill, selv om han brakte det gjennomsnittet litt senere i sesongen.
 
Doncic sa at han bare vil spille sitt spill. Og det er hans natur å passere ballen. Noen ganger blir han litt for fancy, og det er da Carlisle vil klø på hodet.
 
Hva fansen må huske er at barnet er 19. Han har knapt riper overflaten, selv om han var en veteraner mens han spilte i Europa de siste par sesongene.
 
"Jeg liker å gjøre lagkameratene mine bedre," sa han. "Jeg prøver ikke å tvinge ting."
 
Carlisle har hatt Doncic å spille makt fremover mesteparten av tiden da han har vært på retten. Det ville være punktmakt fremover, for å være mer nøyaktig. Hans størrelse gjør at han kan vokte mest kraft fremover, og Mavericks vet at det er der han kommer til å spille så lenge DeAndre Jordan er i sentrum, Harrison Barnes - når han kommer tilbake fra hamstringproblemet - er liten fremover, og Smith og Wesley Matthews er i backcourt.
 
For Doncic handler det bare om å lære som han fortsetter å jobbe med alle spillerne som er eldre enn han.
 
Hans ferdigheter tar en baksete til ingen på laget.
 
Snart håper Mavericks at han vil mestre reisereglene også.